A fiók letiltása esetén

Amennyiben a programszabályzatok valamelyikének nem felel meg, azonnali felfüggesztést kap.

„A Google fenntartja a jogot arra, hogy bármikor, bármilyen okból engedélyezze vagy megtagadja valamely szervezet jelentkezését vagy részvételét, és hogy bármikor kiegészíthesse vagy módosíthassa e jogosultsági irányelveket.”

Ha a fiók deaktiválásra került, a problémák orvoslásával ismét jogosulttá válhat a program alkalmazására. Ha biztos benne, hogy sikerült mindent javítani, kérelmezze az újraaktiválást.

A fiók felfüggesztése kapcsán van néhány gyakran visszatérő probléma, melynek orvoslása viszonylag egyszerű;

 • A kulcsszavak minőségi mutatója nem lehet 1-es vagy 2-es értékű.
  Megoldás: Állítson be szabályt arra vonatkozóan, hogy az automatika leállítsa azokat a kulcsszavakat, melyek minőségi mutatója túlzottan alacsony.
  Megoldás II: Ne használjon túlzottan általános vagy egyszavas kulcsszavakat.

 • A weboldalának felhasználói élménye alacsony?
  Megoldás: A kampányok területi célzásánál ügyeljen a relevanciára!
  Megoldás II: A hirdetések céloldalai legyenek tartalmasak, és a kulcsszóhoz illeszkedő témájúak. Az oldal legyen gyors betöltődésű, és könnyen használható.

 • Túlzottan alacsony, 5% alatti CTR.
  Megoldás: Túlzottan alacsony átkattintási arányú kulcsszavak szüneteltetése.
  Megoldás II: Kizáró kulcsszavak alkalmazása
  Megoldás III: Ügyeljen a hirdetéscsoportok szétcsoportosítására, hogy minden kulcsszóhoz a lehető legrelevánsabb szöveg és céloldal tartozzon.
  Megoldás IV: Hirdessen „márkanevére”, mert annak átkattintási aránya mindig kimagasló, így a fiók szintű átkattintási arány jelentősen javítható.

Ha az átkattintási arány miatt került letiltásra a fiók;

Ha egy 90 napnál régebbi Ad Grants hirdetési fiók két egymást követő hónapban nem éri el az 5%-os átkattintási arányt, a fiók deaktiválásra kerül. Ez esetben újraaktiválás akkor kérhető, ha az engedélyezett kulcsszavakra szűrve elérjük az összesített minimum 5%-os CTR-t oly módon, hogy a túlzottan alacsony aránnyal rendelkező kulcsszavakat leszüneteltetjük.

Érdemes a legnagyobb megjelenési mennyiségekkel bíró szavakkal kezdeni, mert arányaiban ezeknek van a legnagyobb jelentősége fiók szinten. Ha meglévő Ad Grants hirdetési fiókja felfüggesztésre került, javasoljuk, hogy szakértő bevonásával orvosolja az aktuális, és a várható jövő béli problémát. Senior Google hirdetési szakértőként szívesen segítünk alapítványának!